Karadeniz haberleri

Rize Demiryolunu Unuttu.

Son aylarda Trabzon gündeminden hiç düşmeyen Demiryolu konusunda Rize’nin içinde olmadığı önemli gelişmeler oluyor.

Genel Başkan Cumhurbaşkanı Rizeli ama Demiryolunu Of’a kadar getirip Trabzon’a döndüren ekip başka.

Reisicumhur Erdoğan yurtdışında sık sık söyler ya dünya 5 den küçük değildir. Bunun benzerini Karadeniz Bölgesinde yaşıyoruz beyler.

Trabzon 6 dan büyük değildir.

Karadeniz Bölgesinde Demiryolu hattı Ankara üzerinden Samsun’a kadar geliyor. Samsundan Doğuya gelmeyen demiryolu Erzincan üzerinden yalnızca Trabzon’a inecekse burada yanlışlık vardır derim. Doğu Karadeniz Bölgesinde yalnız Trabzon yok.

24 Haziran seçimine fazla süre kalmadı. AKP tek başına iktidar ve yine de yetki istiyor.Rizede 16 yıldır her seçimden tulum çıkan AKP  Tren yolu konusunda  maalesef sınıfta kalmış.




Davul başkasında tokmak başkasında misali olmuş Demiryolu. Reisimiz var ama yetkiyi yatırımı Rize’ye reva görmüyoruz.Trabzon hemşericilik egolarını çok iyi kullanarak Bakanlarını Demiryolu konusunda seferber etmiş durumdalar.

DDY programlarında Türkiye’nin birçok yerinde Hızlı Tren hatları projesi var.

Öncelikle Ankara’dan sonra Doğu Anadolu ve Karadeniz’e ulaşım hatları gündemde. Sivas-Erzincan-Erzurum hattını YHT seviyesine çıkaracak yenileme çalışması devam ediyor.

Erzincan’dan Karadeniz Bölgesine hat yapımı konusunda Trabzon’dan ses çıkaran bazı arkadaşların konuya çok fanatik yaklaştığı inancındayım. Zira bu arkadaşlar varsa yoksa Erzincan-Trabzon diyor da başka bir şey diyemiyor.

Bu konuda çok duyarlı Yazar arkadaşımız Sn.M. Emin Toprak  güzel yazılar yazarak konunun yalnız Trabzon işi olmadığını bölgeye mal edilmesi gerektiğini haklı olarak ele almış.

Gerçek olan şu ki, Karadeniz Bölgesinde yalnız Trabzon yok. Trabzon 6 dan büyük değildir. Bölgede Demiryolu hattından yararlanacak 6 vilayet var.  

Bence bu projede eksiklik vardır yanlışlık vardır.

Cumhurbaşkanının bu konudan bilgisi olursa projenin KARADENİZ SAHİLİNİ kapsayacak şekilde SAMSUN-SARP hattı olarak değiştirileceğinden eminim.



İnanıyorum ki yetkili etkili AKP li siyasetçiler konuyu bürokratlara bırakmadan direkt Sn. Erdoğan’a iletebilirse konu kendiliğinden çözülmüş olacaktır.

Yukarı da da belirttiğim gibi bu tren yolu bölgeye hitap etmeli. Dolayısıyla Trabzon 6 dan büyük değil ve yanlış projeye ısrardan vazgeçilmelidir. Erzincan-Trabzon demiryolu hattı olamaz. Niye derseniz  bölgeye değil yalnızca Trabzon’a hitap ediyor da ondan.

İSMET KÖSOĞLU

kaynak: http://www.rizeninsesi.net/2018/03/22/trabzon-6dan-buyuk-degildir/
Emojiye tıkla - Yorum yap - Paylaş
Bu içeriği Sosyal Ortamda Paylaş

Bu haberi okuyanlar aşağıdakileri de okudu



Trabzon ve Rize'ye  Demiryolu 2053'e kaldı
Genel
Trabzon ve Rize'ye Demiryolu 2053'e kaldı

2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı programı kapsamında Trabzon ve Rize'nin yıllardır beklediği demiryolu 30 yıl sonraya 2053 yılına kaldı.

CUMHURBAŞKANI ADAYI    DEMİRYOLU SÖZÜNÜ VERDİ
Haber
CUMHURBAŞKANI ADAYI DEMİRYOLU SÖZÜNÜ VERDİ

"Cumhuriyetin Karadeniz'e borcu var" diyen Cumhurbaşkanı adayı İnce, "Samsun-Sarp Demiryolu'nu cumhurbaşkanı olunca yapacağım. Cumhuriyetin borcunu ödeyeceğim" dedi. athane açacak

DOĞU KARADENİZ'DE SEL, HEYELAN VE TAŞKINLARDA 644 KİŞİ ÖLDÜ
Karadeniz haberleri
DOĞU KARADENİZ'DE SEL, HEYELAN VE TAŞKINLARDA 644 KİŞİ ÖLDÜ

Doğu Karadeniz Bölgesinde 90 yıllık sürede meydana gelen 59 sel, heyelan ve taşkın olaylarında toplam 644 kişi hayatını kaybetti. Bölgede en fazla sel ve taşkın olayı Rize’de

Trabzon’da heyelan 3 ev toprak altında kaldı
Karadeniz haberleri
Trabzon’da heyelan 3 ev toprak altında kaldı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak yığını altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin

Rize
Ramazan Kosanoğlu ǨLEMURİŞİ
Rize

Bana Göre Rize Ramazan Kosanoğlu Klemurishi Antik Yunancada Rizeon, Lazcada Rizini, Osmanlı İmparatorluğu'nun bölge devletlerini işgal etmesinden sonra Lazistan sancağı olarak

Trabzon'da 22 ayrı noktada orman yangını!
Karadeniz haberleri
Trabzon'da 22 ayrı noktada orman yangını!

SON DAKİKA Trabzon'un 10 farklı ilçesinin 22 farklı noktasında orman yangını meydana geldi.

Gişiş yap yada ücretsiz üye ol

İçerik Takvimi

İlginizi Çekebilir

img
HOPA'NIN GERÇEK TARİHİ
3-04-2018, 22:55
img
LAZLARIN GERÇEK TARİHİ - 1
31-05-2013, 21:39
img
Güzel bir gündü
17-09-2013, 22:41
Rize nöbetçi eczaneleri
HANGİ BELEDİYEYİ DAHA BAŞARILI BULUYORSUNUZ?