Karadeniz haberleri

Rize'ye dışarıdan gelecek çay müstahsillerine uyarı

Rize'ye dışarıdan gelecek çay müstahsillerine uyarı

Yaş çay üreticileri 30 Nisan'a kadar Rize'ye gelebilecek
Rize'de, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararıyla yaş çay üreticilerinin 30 Nisan'a kadar kente gelebileceği bildirildi.
Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Kemal Çeber başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yaş çay sezonunu ilgilendiren çeşitli kararlar aldığı belirtildi.


Mevzuata uygun şekilde seyahat belgesi alarak Rize'ye gelecek olanlarla ilgili belli kararlar alındığı kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi: 

"Başka illerden yaş çay tarımı için gelecek müstahsillerin, en geç 30 Nisan'a (30 Nisan dahil) kadar bulundukları illerden durumlarını belgelendirerek seyahat izin belgesiyle Rize'ye giriş yapmaları şarttır. Varış yerlerindeki köy ve mahalle muhtarları tarafından bu kişilerin isim listelerinin, il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerine bildirilmesi gerekmektedir. 30 Nisan'a kadar ilimize gelen tüm vatandaşlarımız, eğer misafir oldukları ev halkı varsa onlarla beraber 14 gün mutlak izolasyon altına alınacaklardır. İzolasyon sürecini geçirmeyen hiçbir vatandaş kesinlikle çay tarımı dahil sokağa çıkamayacaktır."

Açıklamada, izolasyon süreci zarfında ailelerin temel ihtiyaçlarının ilgili muhtarlar ve Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanacağı ifade edilerek Rize'ye gelen vatandaşların her gün takibinin yapılacağı ve yasağa uymayanlara ilgili yasa gereğince yaptırım uygulanacağı aktarıldı.
Yaş çay bahçelerini yarıcılık usulü kiraya verenlerin herhangi bir tarih söz konusu olmaksızın Rize'ye girişlerinin yasak olduğuna işaret edilen açıklamada, müstahsil adına Rize'ye çay tarımı işçisi getirmeye ziraat odalarının yetkili olduğu, diğer her türlü işçi getirme organizasyonunun yasak olduğu vurgulandı.

Açıklamada, ziraat odalarının, getirecekleri işçilerinin Rize'ye varışlarını, toplu taşıma araçlarıyla genelgelerde belirtilen hususlara dikkat ederek sağlayacağı belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Bu işçiler getirildikleri yerlerde sağlık muayenesinden geçirilerek virüs belirtisi görülenler araca alınmayacaktır. İlimize getirilen bu işçiler, 30 Nisan tarihine istisna olarak işçi talebinde bulunanların çay toplama talebine göre planlamalar ziraat odaları tarafından yapılarak ilgili müstahsile zimmetlenecektir. Konaklama yapan bu insanların tüm ihtiyaçları işveren aile tarafından temin edilip sosyal izolasyon kurallarına uygun şekilde teslim edilecektir. Hiçbir şekilde bu kişiler 14 gün boyunca kalacakları yer ve çay tarımı yapacakları arazi dışında farklı bir yerde ve mekanda bulunmayacaklardır. Buna çay alım yerleri ve çay fabrikaları da dahildir."

İzolasyondan geçmemiş hiç kimsenin çay alım yerlerine gidemeyeceğine vurgu yapılan açıklamada, çay alımı yapacak kamu ve özel tüm alım yerlerinde ilgililer tarafından yeterli sayıda el dezenfektanı bulundurulacağı ifade edildi.

Rize'de ÇAYKUR ve özel sektör yaş çay fabrikaları için yaklaşık 700 alım yerinde yaş çay alımı yapılıyor.
 Kaynak: Rize'ye dışarıdan gelecek çay müstahsillerine uyarı 
Emojiye tıkla - Yorum yap - Paylaş
Bu içeriği Sosyal Ortamda Paylaş

Bu haberi okuyanlar aşağıdakileri de okudu



RİZE'NİN TÜM İLÇELERİNDE VE ARTİN'E TOPLU TAŞIMA KALDIRILDI
Karadeniz haberleri
RİZE'NİN TÜM İLÇELERİNDE VE ARTİN'E TOPLU TAŞIMA KALDIRILDI

Rize ve ilçeleri arasında toplu taşıma seferleri kaldırıldıRize'de koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesine yönelik olarak toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi yeni kararlar

ÇAMLIHEMŞİN'İN BİR  KÖYÜNDE KARANTİNA!
---
ÇAMLIHEMŞİN'İN BİR KÖYÜNDE KARANTİNA!

ÇAMLIHEMŞİN'İN BİR KÖYÜNDE KARANTİNA!

ÇAY MUHTAHSİLİNE ÇAY SEYAHAT BELGESİ GENELGESİ YAYIMLANDI
Karadeniz haberleri
ÇAY MUHTAHSİLİNE ÇAY SEYAHAT BELGESİ GENELGESİ YAYIMLANDI

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine, "Çay Üreticilerinin/Müstahsillerinin Seyahat İzin Belgesi" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, Çaykur'a kayıtlı çay üreticileri 19

ÇAY İÇİN SEYAHAT İZNİ NASIL ALINIR? ALANLAR NE YAPMALILAR? HABERİMİZDE
Karadeniz haberleri
ÇAY İÇİN SEYAHAT İZNİ NASIL ALINIR? ALANLAR NE YAPMALILAR? HABERİMİZDE

ÇAY İÇİN SEYAHAT İZNİ NASIL ALINIR? ALANLAR NE YAPMALILAR? İçişleri Bakanlığının Çay Üreticileri / Müstahsillerinin Seyahat Belgesi Konulu Genelgesi

RİZE'DE KARANTİNADA OLMASI GEREKEN 21 KİŞİ KORONAVİRÜS HASTALARI EVLERİNİ TERK ETTİLER
Karadeniz haberleri
RİZE'DE KARANTİNADA OLMASI GEREKEN 21 KİŞİ KORONAVİRÜS HASTALARI EVLERİNİ TERK ETTİLER

Rize'de, karantina kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 21 kişi yurda yerleştirildi Valilikten yapılan açıklamada, tüm uyarılara rağmen yeni tip koronavirüs (Kovid-19)

TÜRKİYE GENELİNDE DÜĞÜNLERE KISITLAMA
Turkiye & Dunya
TÜRKİYE GENELİNDE DÜĞÜNLERE KISITLAMA

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun bugünkü toplantısında alınan tavsiye kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, 81

Gişiş yap yada ücretsiz üye ol

İçerik Takvimi

Rize nöbetçi eczaneleri
HANGİ BELEDİYEYİ DAHA BAŞARILI BULUYORSUNUZ?