Karadeniz haberleri

SOSYAL MEDYA ÇAYKUR KURA ÇEKİMİNİ KONUŞUYOR

Sosyal medya bu kura çekimini tartışıyor


Rize Yenişehir Spor Salonu'nda ÇAYKUR’un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'daki 46 fabrikasında çalışacak mevsimlik işçilerin belirlenmesi için yapılan kura çekimi sosyal medyada gündem oldu.
Rize 3. Noteri Melahat İbrişim’in kontrolünde noter kâtibi Ulaş Turanlı tarafından çekilen kura sonucunda işe girmeye hak kazanan adaylar belli oldu.
kura1-010.jpg

Gündoğdu Çay Fabrikası kurası çekilirken noter katibi Ulaş Turanlı, çektiği kura taşlarını yapışık olduğu gerekçesiyle kutuya atıp yeniden çekmesinin videosu bir çok kullanıcı tarafından paylaşılarak, hile yapıldığı yorumlarına neden oldu.

Gündoğdu Çay Fabrikası’nda işe girmeye hak kazanacak 10 asıl kurası çekimi sırasında 9. Asıl adayın belirleneceği kura çekiminde kura kutusundan taş çeken noter katibi Ulaş Turanlı, kutu içinde birbirine yapışan taş çekince taşları ayırarak yeniden kura kutusuna attı. Turanlı, daha sonra eliyle kura kutusunu karıştırarak kura çekimine devam etti.

Bu durum Noter Melahat İbrişim tarafından da tutanaklara geçilirken kuranın usulüne uygun bir şekilde gerçekleştirildiği kaydedildi.

Tutanakta şu ifadelere yer verildi: “Kırkdördüncü sıradaki Gündoğdu Çay Fabrikasının dokuzuncu sırasındaki asıl işçi sıra numarasının belirlenmesi esnasında kutudan birbirine yapışmış halde ve üzerindeki numaralar görünmeyecek vaziyette olan iki adet taş çıkması üzerine bu taşlar tekrar kutuya atılarak kutu içerisinde bulunan tüm taşlar tekrar karıştırılmak suretiyle çekilişe devam edilmiştir…” 
kuratutanak.jpg

Konunun sosyal medyada şiddetli şekilde tartışılması üzerine Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığı tarafından da bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, noter kurasında bir sıkıntı olmadığı belirtilerek, “Çaykur’un Mevsimlik İşçi kadrosunda istihdam edilmek üzere alınacak olan 300 asıl işçi kadrosu için 12 Nisan 2021 Pazartesi günü Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonunda Rize 3. Noteri huzurunda ve bizimde Öz Gıda-İş Sendikası D. Karadeniz Rize Şube Başkanlığı olarak gözlemci sıfatıyla bulunduğumuz kura çekimi, Pandemi kuralları gereği izleyici alınmadan fakat TVden canlı olarak yayınlanmak suretiyle kuraya katılan tüm arkadaşların hakkını ve hukuklarını gözeterek, adil ve hakkaniyetli bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Kura çekilişi esnasında, kurayı çeken noter katibi arkadaşımız tarafından kutudan 2 adet kura numarasının yazılı olduğu taş yapışık ve numaralar okunmayacak şekilde sehven kutudan çıkartılmış fakat kural gereği iki taş aynı anda çekilemeyeceği için taşlar Noter gözetiminde tekrar kutuya geri atılmış, konuyla ilgili bütün sorumluluk Noter tarafından alınmış olup ekteki tutanak tutularak çekilişe devam edilmiştir. Gözlemci olarak katıldığımız ve televizyonda da yansıdığı gibi bu çalışmaya vakıf olduğumuzu ifade ediyor, Emekçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

İlgili video

kaynak: Pazar53.com 
Emojiye tıkla - Yorum yap - Paylaş
Bu içeriği Sosyal Ortamda Paylaş

Bu haberi okuyanlar aşağıdakileri de okudu



ÇAYKUR ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ İŞÇİ BAŞVURUSU BAŞLADI
Karadeniz haberleri
ÇAYKUR ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ İŞÇİ BAŞVURUSU BAŞLADI

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın açıkladığı ÇAYKUR’un 600 Mevsimlik işçi alacağı iş başvurularından engelli ve eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak

ÇAY-KUR İŞÇİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR ŞARTLAR NEDİR HABERİMİZDE
Karadeniz haberleri
ÇAY-KUR İŞÇİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR ŞARTLAR NEDİR HABERİMİZDE

Çaykur'a 830 yeni işçi alınacak ÇAYKUR, Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki fabrikalarında istihdam etmek üzere 760 beden (Tahmil tahliye) 70 engelli ve eski hükümlü olmak üzere

Çaykur, Rize'de 2 yeni çay fabrikası açıyor
Genel / Karadeniz haberleri
Çaykur, Rize'de 2 yeni çay fabrikası açıyor

ÇAYKUR tarafından Çamlıhemşin ve İkizdere ilçelerine birer çay fabrikası kurulacak.

Tahta Araba Yarışları Bu Yıl da Nefesleri Kesti
flash haber
Tahta Araba Yarışları Bu Yıl da Nefesleri Kesti

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya köyü'nde Lazralli Tahta Araba Yarışları’nın bu yıl 8.'si düzenlendi. Yarışlar her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

ÇAYKUR İŞÇİ KURA SONUCU İSİM LİSTESİ
Karadeniz haberleri
ÇAYKUR İŞÇİ KURA SONUCU İSİM LİSTESİ

Çaykur işçi alımı sorgulama sonuçları tam listesi Çaykur fabrikaya alınacak işçi sonuçları

ÇAYKUR İŞÇİ ALIYOR
Haber
ÇAYKUR İŞÇİ ALIYOR

ÇAYKUR’un 200’ü çay eksperi olmak üzere alımını yapacağı 500 mevsimlik işçi için başvurular kesin olmamakla birlikte 22-26 Mart tarihleri arasında yapılacağı öğrenildi.

Gişiş yap yada ücretsiz üye ol

İçerik Takvimi

İlginizi Çekebilir

Rize nöbetçi eczaneleri
HANGİ BELEDİYEYİ DAHA BAŞARILI BULUYORSUNUZ?