Karadeniz haberleri

2021 Yaş çay fiyatı açıklandı

Yaş çay fiyatı 4 TL olarak açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam normalleşme adımlarının konuşulduğu Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada bu yıl uygulanacak yaş çay taban fiyatını da açıkladı. 


Erdoğan geçen yıl 3,27 TL ve destekleme ile 3 TL 40 kuruş olan fiyatın bu yıl 3,87 TL ve destekleme ile birlikte 4 TL olarak belirlendiğini açıkladı….

Beklentiler 5 TL yönündeydi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz,“Yaş çayda taban fiyat uygulamasına geçilerek özel sektörün açıklanan fiyatın altında alım yapması yasaklanmalı ve 2021 yılı yaş çay alım fiyatı 4,65 TL, destekleme primi 35 kuruş olmak üzere toplam 5 TL olmalıdır.” dedi.
igili haber linki https://lazca.org/turkiye/1504-2021-yas-cay-fiyati-ne-kadar.html


FİYAT 4 TL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 4 saat sürdü. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında bu yılın çay alım fiyatını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında "Geçen yıl yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,27 lira destekleme ile birlikte 3,4 lira olarak belirlenmişti. Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile birlikte 4 liraya yükseltilmiştir.
Bakliyat alım fiyatlarımız ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlenmiştir. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir. Ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatını 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatını 1750 liraya yükseltiyoruz. Ton başına hububatta 275 lirayı, bakliyatta ise 910 lirayı bulan prim ve destekler verilerek üreticilerimizin giderlerine katkı sağlanacak. Açıkladığımız alım fiyatları, diğer kamu kurumları için de referans fiyat olacak, farklı fiyatlandırma yapılmayacak." dedi. 


Emojiye tıkla - Yorum yap - Paylaş
Bu içeriği Sosyal Ortamda Paylaş

Bu haberi okuyanlar aşağıdakileri de okudu



2022 YAŞ ÇAY TABAN FİYATINI AÇIKLANDI
Karadeniz haberleri
2022 YAŞ ÇAY TABAN FİYATINI AÇIKLANDI

ERDOĞAN YAŞ ÇAY TABAN FİYATINI AÇIKLANDI

2020 YAŞ ÇAY FİYATI AÇIKLANDI İŞTE FİYAT
Karadeniz haberleri
2020 YAŞ ÇAY FİYATI AÇIKLANDI İŞTE FİYAT

2020 YAŞ ÇAY FİYATI AÇIKLANDI İŞTE FİYAT

"2021 yılı yaş çay alım fiyatı 5 TL olmalıdır.”
Turkiye & Dunya
"2021 yılı yaş çay alım fiyatı 5 TL olmalıdır.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaş çay taban kilo fiyatının destekleme primi ile birlikte 5 TL olması gerektiğini

ÇAYKUR'DAN  KURU ÇAYA %43.7 ZAM
Karadeniz haberleri
ÇAYKUR'DAN KURU ÇAYA %43.7 ZAM

Çaykur'dan çaya ortalama yüzde 43,71 oranında zam geldi. Çay zammının manşet enflasyona 1,25 puan etki etmesi bekleniyor.

2018 YAŞ ÇAY FİYATI NE KADAR?
Haber
2018 YAŞ ÇAY FİYATI NE KADAR?

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada yaş çay alım fiyatını açıkladı.

Ramazan bayramında tüm Türkiye'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Turkiye & Dunya
Ramazan bayramında tüm Türkiye'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı, kaç gün sürecek? Bayramda sokağa çıkma yasağı hangi illerde olacak?

Gişiş yap yada ücretsiz üye ol

İçerik Takvimi

Rize nöbetçi eczaneleri
HANGİ BELEDİYEYİ DAHA BAŞARILI BULUYORSUNUZ?