Kültür / Sanat

KARADENİZ'DE ÜRETİLİYOR YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLİYOR

Artvin'in Hopa ilçesinde tığ örücülüğü kursuna katılan kadınların "amigurumi" tekniğiyle ürettikleri yöresel kıyafetli "Hopa bebekleri" Dubai'deki alıcılara ulaşacak.

 


 

Kurs öğretmeni Derya Karakurt Temel:"Yaklaşık 250 bebeği Dubai'ye göndereceğiz. Şu anda üretmekte olduğumuz bebekleri Dubai'ye gönderecek olmanın mutluluğuyla keyif içerisinde çalışmaktayız Artvin'in Hopa ilçesinde tığ örücülüğü kursuna katılan kadınların ürettiği yöresel "Hopa bebekleri", Dubai'ye gönderilecek.

Kaymakamlık, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Hopa Belediye Başkanlığının organizasyonuyla 2016 yılından beri devam eden tığ örücülüğü kursuna katılan kadınlar, "amigurumi" örgü tekniğiyle "Hopa bebekleri" üretiyor. Bebeklere atölyelerde diktikleri yöresel kıyafetleri giydiren kursiyerler, siparişe göre ürettikleri oyuncakları 50 ile 120 lira arasında değişen fiyatlarla satıyor.

Kurs öğretmeni Derya Karakurt Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sugören köyünde açtıkları kursa, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 20 kadının katıldığını söyledi. Kursiyerlere oyuncak bebek yapımını öğrettiklerini belirten Temel, kadınların kursta hem psikolojik olarak rahatladıklarını hem de ürettikleri bebekleri satarak aile bütçesine katkı sağladıklarını vurguladı. Temel, doğal ip kullandıkları bebeklerin organik olduğuna işaret ederek, sağlıklı oyuncaklar ürettiklerini aktardı. Hopa bebeklerine yurt içi ve dışından büyük talep olduğuna dikkati çeken Temel, şöyle devam etti: "Çok sayıda sipariş alıyoruz. Daha önce Kanada'dan sipariş almıştık. Bugünlerde Dubai'de iş yapan Azerbaycanlı iş adamı Mustafa Mahmudov'un verdiği seri siparişler var. Yaklaşık 250 bebeği Dubai'ye göndereceğiz. Şu anda üretmekte olduğumuz bebekleri Dubai'ye gönderecek olmanın mutluluğuyla keyif içerisinde çalışmaktayız."

 

Temel, doktor, öğretmen, avukat ve futbolcu kıyafetli bebekler üreterek farklı meslek gruplarına da hitap ettiklerini kaydetti. - "Kendi paramı kazanmak güzel bir şey" Üç çocuk annesi ev hanımı Semra Korkmaz ise hem meslek öğrendiklerini hem de ürettikleri bebekleri satarak para kazandıklarını belirterek, "İyi ki kursa gelmişim. Hocamız bize öğretti ve bir ay içerisinde siparişlerine bizi de kattı. Biz de yoğun şekilde üretmeye başladık. Çok sabır isteyen bir iş ama çok eğlenceli. Rahatlatıcı bir şey." diye konuştu. Hamdiye Çakır da kursa arkadaşının önerisi üzerine katıldığını, ortam güzel olduğu için devam ettiğini anlatarak, "Örgü bebekler yapıyoruz. Bir şeyler yaptığımız, başardığımız zaman çok hoşumuza gidiyor. İlk yaptığım ayıcığı satmayacağım. Onu evimin en güzel köşesinde saklayacağım. Bundan sonra yaptıklarımı satabilirim. Kendi paramı kazanmak güzel bir şey." dedi. Kursa 2 aylık bebeğiyle katılan Neslihan Tecimer, bir aydır buraya devam ettiğini kaydederek, "Hem meslek öğreniyoruz hem de aile bütçemize katkıda bulunuyoruz. Mutfak masrafımızı karşılıyoruz. Çok hoşumuza gidiyor. Bu el emeklerimiz beğeniliyor, talep görüyor ve satılıyor. Çok hoşumuza gidiyor." ifadesini kullandı.

Emojiye tıkla - Yorum yap - Paylaş
Bu içeriği Sosyal Ortamda Paylaş

Bu haberi okuyanlar aşağıdakileri de okudu



Hopa'da gece yarısı fuhuş baskını 70 kadın gözaltında
Artvin Hopa (Xop'e)
Hopa'da gece yarısı fuhuş baskını 70 kadın gözaltında

Artvin'in Hopa ilçesinde dün gece yarısı eğlence mekanlarına baskın düzenlendi. Aralarında farklı uyruklarda 70 kadın fuhuş yaptıkları gerekçesi ile Hopa Emniyet Müdürlüğü Asayiş

Yamaçtan kopan kaya parçaları temizlendi, Hopa-Kemalpaşa karayolu ulaşıma açıldı
Artvin Hopa (Xop'e)
Yamaçtan kopan kaya parçaları temizlendi, Hopa-Kemalpaşa karayolu ulaşıma açıldı

Yamaçtan kopan kaya parçaları temizlendi, Hopa-Kemalpaşa karayolu ulaşıma açıldı

Artvin Hopa Belediyesinden #Elazığ Depremzedeleri İçin Çağrı
Artvin Hopa (Xop'e)
Artvin Hopa Belediyesinden #Elazığ Depremzedeleri İçin Çağrı

Artvin Hopa Belediyesinden #Elazığ Depremzedeleri İçin Çağrı. Hopa belediyesi deprem zedeler için yardım kampanyası düzenledi. Hopa halkına seslenen yekililer yardım çağeısında

Artvin’in Hopa ilçesinde ailesinin haber alamadığı tır şoförü  dereye uçan aracında ölü olarak bulundu.
Artvin Hopa (Xop'e) / Karadeniz haberleri
Artvin’in Hopa ilçesinde ailesinin haber alamadığı tır şoförü dereye uçan aracında ölü olarak bulundu.

Artvin’in Hopa ilçesinde ailesinin haber alamadığı tır şoförü dereye uçan aracında ölü olarak bulundu.

HOPA'DA FABRİKA  KURULDU "halk üretiyor, halk işliyor, halk kazanıyor’."
Karadeniz haberleri
HOPA'DA FABRİKA KURULDU "halk üretiyor, halk işliyor, halk kazanıyor’."

Çay üreticisi, Çaykur’un Varlık Fonuna devredilmesinin ardından, Hopa’da çay üreticileri ”Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” ismiyle Hopa Çay kooperatifini kurdu. Kooperatifin tanıtım

ARTVİN HOPA'DA DENİZDEN GELEN KAR FIRTINASI BÖYLE GÖRÜNDÜ
Artvin Hopa (Xop'e)
ARTVİN HOPA'DA DENİZDEN GELEN KAR FIRTINASI BÖYLE GÖRÜNDÜ

Hopa ilçesinde cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedilen bu görüntülerde deniz üzerinden gelen kar fırtınasının şehir merkezine doğru ilerlemesi görülüyor.

Gişiş yap yada ücretsiz üye ol

İçerik Takvimi

Rize nöbetçi eczaneleri
HANGİ BELEDİYEYİ DAHA BAŞARILI BULUYORSUNUZ?