Rize Fındıklı (Vi3'e)

Belediye Meclisi Adını değiştirdi, Kaymakamlık 'Kamu Yararı Görülmediği' Gerekçesi İle onaylanmadı

BELEDİYENİN KARARINI KAYMAKAMLIK ONAYLAMADI
Fındıklı’da Belediye Meclisi tarafından alınan kararla 'Millet Bahçesi'nin ismi '100. Yıl Atatürk Parkı', 'Millet Kıraathanesi'nin ismi ise 'Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi' olarak değiştirildi. Yapılan bu değişikliklerin Fındıklı Kaymakamlığı tarafından 'Kamu Yararı Görülmediği' gerekçesiyle onaylanmadı.

Fındıklı Belediye Meclisi tarafından 8 Temmuz'da yapılan oturumda 8 evet oyuna karşın 3 hayır oyu ile ilçede bulunan 'Millet Bahçesi'nin isminin '100. Yıl Atatürk Parkı', 'Millet Kıraathanesi'nin ismi de 'Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi' olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Alınan bu kararın Fındıklı Kaymakamlığı tarafından 'Kamu Yararı Görülmediği' gerekçesi ile geri iade edilmesine CHP'li Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz tepki gösterdi.

BELEDİYE İSİMLERİN DEĞİŞTİRİLDİĞİ AÇIKLADI
Fındıklı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Geçmiş dönemde 6,5 milyon liraya ihale edilerek inşa edilen ancak 2032’ye kadar faiziyle 15 Milyon lira olarak Fındıklı halkının borcunu ödeyeceği ve 31 Mart yerel seçimlerden bir hafta önce alel acele açılarak siyaseten isim verilen 'Millet Bahçesi' ve 'Millet Kıraathanesi' isimleri Fındıklı Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısında üçte iki çoğunluğunun almış olduğu kararla '100. Yıl Atatürk Parkı' ve 'Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi' olarak değiştirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

DENİZ: ATATÜRK İSMİ NE ZAMANDAN BERİ KAMUYA ZARARLI OLARAK GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz de Fındıklı Kaymakamlığı tarafından alınan karara tepki gösterek şu ifadeleri kullandı:
"Millet Parkı, seçime dönük siyasi bir söylemin ifadesidir. Fındıklı Belediyesi borçlandırılarak yapılmıştır. 31 Mart 2019 tarihinde seçilen Fındıklı Belediye Meclisinin üyeleri de oy çokluğu ile Fındıklı halkının ortak duygusunu temsil edecek ve Emperyalizme karşı çıkışın ve Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk adımının 100.yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün adını parka vermiştir. Fındıklı Belediyemiz aynı zamanda Fındıklı Belediyesi tabelalarına T.C. yazısını da eklemiştir. Merak ediyor ve soruyoruz Atatürk ismi ne zamandan beri 'Kamuya Zararlı' olarak görülmeye başlanmıştır. Fındıklı Belediyemiz , Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin yer aldığı "100.Yıl Atatürk Parkı " tabelasını parka asmıştır. Hiç kimse halkın iradesinin üstünde değildir. Asılan tabela hiçbir şekilde indirilmeyecektir. Bu konuda geri adım atılmayacaktır. Atatürk adını 'kamuya zararlı' gören anlayışa teslim olmayacağız."
Haber kaynağ: Fındıkıhaber.com
Emojiye tıkla - Yorum yap - Paylaş
Bu içeriği Sosyal Ortamda Paylaş

Bu haberi okuyanlar aşağıdakileri de okudu



'Kazım Koyuncu'nun adını tabelalardan sökebilirsiniz ama kalplerden sökemezsiniz!'
Kültür / Sanat
'Kazım Koyuncu'nun adını tabelalardan sökebilirsiniz ama kalplerden sökemezsiniz!'

Rize Fındıklı ilçesindeki parkın adının belediye meclisi tarafından Atatürk Parkı, içinde bulunan bir bölüme de Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat evi olarak değiştirilmiş, ardından

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’na açılan soruşturmaya tepki
Rize Fındıklı (Vi3'e)
Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’na açılan soruşturmaya tepki

Millet bahçesine "100. Yıl Atatürk Parkı", millet kıraathanesine "Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi" isimlerini veren Fındıklı Belediyesine açılan soruşturmaya tepki gösterildi.

RİZE'NİN İLK ÇÖP ARITMA TESİSİ HİZMETE GİRDİ
Rize Fındıklı (Vi3'e)
RİZE'NİN İLK ÇÖP ARITMA TESİSİ HİZMETE GİRDİ

Fındıklı Belediye başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, belediyenin kendi imkânlarıyla Rize’nin ilk çöp arıtma tesisini yaptı Rize’nin Fındıklı ilçesinde çöp arıtma tesisi belediye

RİZE FINDIKLI BELEDİYE BAŞKANI TEBRİK ÇİÇEKLERİNİ SATTI
Rize Fındıklı (Vi3'e)
RİZE FINDIKLI BELEDİYE BAŞKANI TEBRİK ÇİÇEKLERİNİ SATTI

BELEDİYE BAŞKANI TEBRİK ÇİÇEKLERİNİ SATTI

RİZE'DE HEMŞİNCE VE LAZCA KURS
Lazca dersler
RİZE'DE HEMŞİNCE VE LAZCA KURS

RİZE'NİN VİǮE (FINDIKLI) İLÇESİNDE HEMŞİNCE KURS AÇILDI.

TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI MAÇOĞLU RİZE FINDIKLI BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ
Rize Fındıklı (Vi3'e)
TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI MAÇOĞLU RİZE FINDIKLI BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Rize'nin FındıklıBelediyesini zirat etti. Fındıklı belediyesi başkanı E. Şahin Çervatoğlu'nun Tunceli Belediyesini ziyaret etmişti.

Gişiş yap yada ücretsiz üye ol

İçerik Takvimi

Rize nöbetçi eczaneleri
HANGİ BELEDİYEYİ DAHA BAŞARILI BULUYORSUNUZ?