Karadeniz haberleri

Rize'nin Çayeli ilçesinde bir caminin altından geçen köy yolu

Cami yolun üzerine yapılınca çözümü de böyle buldular. Bölgenin engebeli coğrafyası nedeniyle kıvrak fikirleri ile sıkça gündeme gelen Rizeliler yine Karadeniz zekâsını yansıtacak bir çözüm yolunu buldu. Bunlardan bir tanesi de Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Güzeltepe köyündeki Hanifli Camisi.
Köylüler, engebeli arazi şartlarından dolayı caminin yapılmasına uygun alan bulamayınca 300 haneli köyün yolunun geçtiği düz bir alan üzerinde Hanifli isimli bir cami inşa ettirdi. Dönemin ihtiyar heyetinin kararını verdiği, ihtiyaç duyulan ve köy yolunun üstüne inşa edilen caminin altından köyün yolun geçiyor. 


Cami’nin yer aldığı Güzel Tepe Köy Muhtarı Oğuz Dereci, arazi şartlarının elverişsizliği nedeniyle caminin 1996 yılında yolun üzerine inşa edildiğini dile getirerek “Burada araziler engebeli olduğu için caminin yapılmasına en uygun yer olduğu düşünülerek, eskilerimiz camiyi buraya yaptı. Güzel de bir cami yapmışlar. Caminin altından yol geçiyor. Yolun hemen üzerinde olduğu için vatandaşlarımız da daha iyi bulur camiyi ve gelip rahatlıkla namazını kılar burada. Yapanlardan Allah razı olsun” dedi.


Yüksek araçların caminin altından geçmekte zorlandığını dile getiren Muhtar Dereci, beton mikserlerinin geçmeden önce tekerleklerinin havalarını indirdiklerinin altını çizdi. Dereci “Buranın boyu 3 metre 50 santimdir. Beton araçları geldiğinde onların boyu 3 metre 75 santim oluyor. Üstü birkaç kez vurdu araçların. Ondan dolayı önce lastiklerinin havalarını indiriyor çocuklar, öyle geçebiliyor beton mikserleri altından” ifadelerini kullandı.
Rize’de bu sahnelere rastlanabileceğini ve hiç şaşırmadığını dile getiren Nezir Şişman isimli vatandaş ise “Cami görmemiştim ama bu şekilde ev görmüştüm. Tabi böyle şeyler dikkat çekiyor. Tabi burası Rize, Rizeli'den her şey beklenir. Yolu caminin altından yapmışlar, caminin üzerinden yaptıklarını bile görürüz yakında” şeklinde konuştu.
Emojiye tıkla - Yorum yap - Paylaş
Bu içeriği Sosyal Ortamda Paylaş

Bu haberi okuyanlar aşağıdakileri de okudu



Bir Karadeniz Klasiği: Araç yoluna Arazi Vermeme
Karadeniz haberleri
Bir Karadeniz Klasiği: Araç yoluna Arazi Vermeme

Bir Karadeniz Klasiği: Araç yoluna Arazi Vermeme

RİZE'DE BİR KÖY KAYIYOR! VATANDAŞLAR ENDİŞELİ
Haber
RİZE'DE BİR KÖY KAYIYOR! VATANDAŞLAR ENDİŞELİ

RİZE'NİN ÇAMLIHEMŞİN İLÇESİNE BAĞLI M3'ANU (TOPLUCA) KÖYÜ KÖY MERKEZİNDEKİ EVLER YAMAÇTAN KAYIYIOR!

Ms Hastası Kadının Yol Sorununa Valilik  El Attı
Karadeniz haberleri
Ms Hastası Kadının Yol Sorununa Valilik El Attı

Ms Hastası Kadının Yol Sorununu Valilik Çözecek Rize Valisi Erdoğan Bektaş:"Biz yol yapmak istiyoruz fakat yolun geçtiği arsa sahipleri izin vermiyor. İzin vermeleri halinde yolu

ARTVİN'DE TARİHİ  CAMİİ HALILARI ÇALINDI. BULANA ÖDÜL VAR
Karadeniz haberleri
ARTVİN'DE TARİHİ CAMİİ HALILARI ÇALINDI. BULANA ÖDÜL VAR

ARTVİN'DE CAMİİ HALILARI ÇALINDI. BULANA ÖDÜL KONULDU Caminin tarihi halı ve kilimlerini bulana para ödülü

Rize'de tarihi kemer köprü yıkıldı
Kültür / Sanat
Rize'de tarihi kemer köprü yıkıldı

Rize'de 19.yüzyılda yapılan ve iki köyü birbirine bağlayan köprü çöktü. Köprünün koruma altında olduğu öğrenilirken yapının bakımsızlık nedeniyle yıkıldığı da öne sürüldü.

Rize'de heyelan sonucu Karadeniz Sahil Yolu'nun Artvin yönü ulaşıma kapandı
Rize Pazar (Atina)
Rize'de heyelan sonucu Karadeniz Sahil Yolu'nun Artvin yönü ulaşıma kapandı

Rize’nin Pazar ilçesinde, etkili olan sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu Pazar Tüneli çıkışında heyelan meydana geldi, yolun Artvin istikameti ulaşıma kapandı.

Gişiş yap yada ücretsiz üye ol

İçerik Takvimi

Rize nöbetçi eczaneleri
HANGİ BELEDİYEYİ DAHA BAŞARILI BULUYORSUNUZ?