Karadeniz haberleri

GÜRCİSTAN SINIRINDAN RİZE'YE UZANAN TIR KUYRUĞU

Sarp yolunda kilometrelerce tır kuyruğu!

Türkiye'nin Gürcistan'a açılan kapısı Sarp'taki tır kuyruğu havadan görüntülendi. Sıra bekleyen tır şoförleri pandemiden kaynaklı kuyruktan şikayetçi
Türkiye'nin Kafkas ülkelerine açılan kapısı Sarp Sınır Kapısında pandemiden dolayı Gürcistan'ın uyguladığı tedbirler nedeniyle Karadeniz Sahil Yolunda kilometrelerce tır kuyrukları oluştu.
kuyruk4.jpg

Oluşan tır kuyruklarında bekleyen şoförler günlerce yerlerinden hareket edememekten ve uygulanan tedbirlerin fazla olmasından şikayet etti. Azerbaycan ile Ermenistan arasında gerçekleşen savaştan kaynaklı bir bekleyiş olmadığını dile getiren tır şoförleri, sorunun Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki temizleme çalışmalarından kaynaklanması halinde durumdan şikayet etmeden, daha uzun süre bekleyebileceklerini de dile getirdi.
kuyruk3.jpg

Sarp Sınır kapısında olan kuyruğun pandemiden dolayı Gürcistan devletinin aldığı tedbirlerden kaynaklandığını dile getiren Mustafa Dinç “Aşağı yukarı 16 kilometre kuyruk var. O da pandemiden kaynaklanıyor. Araçlarımız kapıda bekletiliyor. Pandemi testlerinden dolayı çok bekletiliyoruz. İnşallah savaştan kaynaklı değildir. Aşağı yukarı 3 günde burayı geçmeyi düşünürüz” ifadelerini kullandı.
kuyruk2.jpg

"Savaştan dolayıysa biz Azerbaycan’ı bekleriz!"
Kapıdaki kuyruğun Azerbaycan-Ermenistan arasında ki savaştan kaynaklı olduğunu düşünmediğini dile getiren ve sadece pandemiden dolayı olabileceğini sözlerine ekleyen Mehmet Fırat “1-2 yıldır bu yolda şoförlük yapıyorum ama çekilen sıkıntılar artık arşı alayı geçiyor. 15-20 gün önce yine buradaydım ve 3 gün 3 kilometre yolu gidemedik. Eziyetlerimizi herkes görüyor. Tuvalete bile denize gidiyoruz. Gürcistan tarafından çok bekletiyorlar bizi. Sıkıntının neden kaynaklandığını bürokratlar daha iyi bilir ama şoföre yardımcı olacak bir kesim yok burada. Bu durum pandemiden dolayı olabilir. Azerbaycan-Ermenistan arasındaki savaştan ileri gelebilecek bir durum değil. Eğer savaştan dolayıysa biz bekleriz Azerbaycan’ı sıkıntımız yok. İsterseniz oraya da gideriz” dedi.
kuyruk1.jpg

Yusuf Adem Kaya isimli tır şoförü ise “Dün saat 9’da sıraya girdim. Böyle giderse 1 haftaya karşıya anca geçeriz” ifadelerini kullanırken, Muammer Alper isimli bir başka tır şoförü ise “Kuyruğun sebebini bende bilmiyorum. Dün sabah 9 da geldim, bu ana kadar 300 metre yol gelebildim. Bunun nedenini bizde anlamıyoruz” şeklinde konuştu.

Sınır kapısındaki uzun tır kuyruğunun Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaştan kaynaklanmadığını, kaynaklansa değil 1 hafta 1 ay bile bekleyebileceğini söyleyen Mahmut Tan “Gürcülerin bize karşı çok fevri hareketleri oluyor. Yıllardır gündeme gelmiyor. Kontrol alıyorlar, test yapıyorlar, transit geçenin sadece ateşini ölçüyorlar. Gürcistan sınırında araçları bekletiyorlar. 1 araca 1 buçuk saat zaman harcanınca da böyle kuyruk oluyor. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaştan dolayı olsa 1 haftayı bırak 1 ay da beklerim. O bizim başka bir sıkıntımız. O kanayan yaramız bizim ama kapıdaki duruma el atılması lazım” dedi.
Kaynak: Sarp yolunda kilometrelerce tır kuyruğu! 
Emojiye tıkla - Yorum yap - Paylaş
Bu içeriği Sosyal Ortamda Paylaş

Bu haberi okuyanlar aşağıdakileri de okudu



Sarp'tan geçiş ücretleri ne kadar? İşte yeni fiyat (2022)
Turkiye & Dunya
Sarp'tan geçiş ücretleri ne kadar? İşte yeni fiyat (2022)

Türkiye’nin Gürcistan’a açılan en önemli sınır kapısı konumunda olan Artvin’in Sarp Sınır Kapısı’ndan kimlikli geçiş harçları 15 liradan 50 liraya çıkartıldı.

SARP SINIR KAPISINDA CORONAVIRUS ÇADIRI KURULDU
Turkiye & Dunya
SARP SINIR KAPISINDA CORONAVIRUS ÇADIRI KURULDU

Türkiye Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'nda koronaviris (Covid-19) tehdidine karşı alınan önlemler kapsamında 100 yataklı sahra çadırı kuruldu. Sahra çadırında sınırdan

SARP SINIR KAPISI KAPATILDI HABERİ
Haber
SARP SINIR KAPISI KAPATILDI HABERİ

Türkiye ile Gürcistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniye Sarp Sınır Kapısı'nı geçici olarak kapatma kararı aldı.

BAVUL TİCARETİ TERSİNE DÖNDÜ
Karadeniz haberleri
BAVUL TİCARETİ TERSİNE DÖNDÜ

Sarp sınır kapısından boş bavulla Türkiye'ye gelip dolu bavulla Gürcistan'a aynı gün dönüyorlar. Yıllar önce Türkiye'ye gelip eşya satan Gürcistan vatandaşlarıTürkiye'ye

GÜRCİSTAN'A ARAÇLARI İLE GİDENLER  BU HABERİ MUTLAKA OKUSUNLAR
Haber
GÜRCİSTAN'A ARAÇLARI İLE GİDENLER BU HABERİ MUTLAKA OKUSUNLAR

Türkiye'den Gürcistan'a giderken sarp sınır kapısını araçları ile geçenler yeni bir ücretle karşılaşacaklar.

Çay üreticisinden ÇAYKUR'a kontenjan tepkisi
Karadeniz haberleri
Çay üreticisinden ÇAYKUR'a kontenjan tepkisi

Üreticiler dönüm başına sürekli düşürülen yaş çay alım kontenjanı nedeniyle sıkıntı yaşıyor Doğu Karadeniz'de 19 Mayıs tarihinde açılan 2020 yaş çay sezonuna ÇAYKUR'un 600

Gişiş yap yada ücretsiz üye ol

İçerik Takvimi

Rize nöbetçi eczaneleri
HANGİ BELEDİYEYİ DAHA BAŞARILI BULUYORSUNUZ?