Haber

SARP SINIR KAPISI KAPATILDI HABERİ

Türkiye ile Gürcistan, yeni tip Coronavirüs (Kovid-19) salgını nedeni ile Sarp Sınır Kapısını geçici olarak kapatma kararı aldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Türkiye ve Gürcistan, yarından itibaren Sarp Sınır Kapısı’nı karşılıklı olarak geçici süreyle yolcu trafiğine kapatacak" denildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesinde, yeni tip koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında, kargo hariç karşılıklı kara ve hava yolu ulaşımının geçici süreyle durdurulması kararlaştırılmıştı.

Batum Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada ise şu açıklamalara yer verildi:
"Türkiye ve Gürcistan Hükümetleri, Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı almakta oldukları önleyici tedbirler çerçevesinde, iki ülke arasındaki mevcut üç sınır kapısından biri olan Sarp/Sarpi sınır kapısını geçici olarak yolcu trafiğine karşılıklı olarak kapatma kararı almışlardır.
Sarp/Sarpi sınır kapısında, yük taşımacılığına ise herhangi bir kısıtlama getirtilmeyecektir.
Diğer kara sınır kapılarında, (Türkgözü/Vale, Aktaş/Kartsakhi) yolcu geçişleri mevcut düzenlemeler çerçevesinde devam edecektir.

Bu önlem, 15 Mart 2020 tarihi itibarıyla, Türkiye saati ile 17.00, Gürcistan saati ile 18.00’den itibaren geçerli olacak; Türk ve Gürcü vatandaşları ile üçüncü ülke vatandaşlarına aynı şekilde uygulanacaktır.

The Governments of Turkey and Georgia jointly decided to temporarily restrict travels of passengers through the Sarp/Sarpi Border Gate, within the framework of preventive measures taken by both governments against the Covid-19 pandemic. 
There will be no restrictions on cargo transportation. The other two land border gates (Türkgözü/Vale, Aktaş/Kartsakhi) will be working within the existing regime. 
This measure will be taken into effect as of 15 March 2020 on 5PM with Turkey time and 6PM with Georgia time, and will be applicable for both Turkish and Georgian citizens as well as citizens of the third countries."

Emojiye tıkla - Yorum yap - Paylaş
Bu içeriği Sosyal Ortamda Paylaş

Bu haberi okuyanlar aşağıdakileri de okudu



Sarp'tan geçiş ücretleri ne kadar? İşte yeni fiyat (2022)
Turkiye & Dunya
Sarp'tan geçiş ücretleri ne kadar? İşte yeni fiyat (2022)

Türkiye’nin Gürcistan’a açılan en önemli sınır kapısı konumunda olan Artvin’in Sarp Sınır Kapısı’ndan kimlikli geçiş harçları 15 liradan 50 liraya çıkartıldı.

SARP SINIR KAPISINDA CORONAVIRUS ÇADIRI KURULDU
Turkiye & Dunya
SARP SINIR KAPISINDA CORONAVIRUS ÇADIRI KURULDU

Türkiye Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'nda koronaviris (Covid-19) tehdidine karşı alınan önlemler kapsamında 100 yataklı sahra çadırı kuruldu. Sahra çadırında sınırdan

GÜRCİSTAN'A ARAÇLARI İLE GİDENLER  BU HABERİ MUTLAKA OKUSUNLAR
Haber
GÜRCİSTAN'A ARAÇLARI İLE GİDENLER BU HABERİ MUTLAKA OKUSUNLAR

Türkiye'den Gürcistan'a giderken sarp sınır kapısını araçları ile geçenler yeni bir ücretle karşılaşacaklar.

BAVUL TİCARETİ TERSİNE DÖNDÜ
Karadeniz haberleri
BAVUL TİCARETİ TERSİNE DÖNDÜ

Sarp sınır kapısından boş bavulla Türkiye'ye gelip dolu bavulla Gürcistan'a aynı gün dönüyorlar. Yıllar önce Türkiye'ye gelip eşya satan Gürcistan vatandaşlarıTürkiye'ye

GÜRCİSTAN SINIRINDAN RİZE'YE UZANAN TIR KUYRUĞU
Karadeniz haberleri
GÜRCİSTAN SINIRINDAN RİZE'YE UZANAN TIR KUYRUĞU

Sarp yolunda kilometrelerce tır kuyruğu! Türkiye'nin Gürcistan'a açılan kapısı Sarp'taki tır kuyruğu havadan görüntülendi. Sıra bekleyen tır şoförleri pandemiden kaynaklı

Senegalliler, Afganlar ve Özbek İşçiler Çay Başında
Karadeniz haberleri
Senegalliler, Afganlar ve Özbek İşçiler Çay Başında

Senegalliler, Afganlar ve Özbek İşçiler Çay Başında

Gişiş yap yada ücretsiz üye ol

İçerik Takvimi

Rize nöbetçi eczaneleri
HANGİ BELEDİYEYİ DAHA BAŞARILI BULUYORSUNUZ?