Karadeniz haberleri

ARTVİN'DEKİ YANGINDA 35 BİNA 60 EV YANDI

Bugün Artvin Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde meydana gelen yangında 176 haneli köyde 35 bina 160 ev kül oldu. Olayla ilgili Artvin Valiliği açıklama yaptı
ARTVİN'DEKİ YANGINDA 35 BİNA 60 EV YANDI


VALİLİK AÇIKLAMASI
Bugün ilimize bağlı Yusufeli ilçesinin Dereiçi Köyü’ndeki yangının başlamasından kısa bir süre sonra olay yerine ulaşan Valimiz Yılmaz Doruk, yangına müdahale çalışmalarını yerinde yönetti.

​Yusufeli ilçesine 8 km uzaklıktaki 176 haneli köyün büyük bir bölümünü tehdit eden yangın, AFAD Başkanlığının koordinesinde bir araya gelen Artvin ve çevre illerdeki ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının acil müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Müdahale çalışmalarını talimatlarıyla bizzat yöneten Valimiz Yılmaz Doruk, burada yaptığı açıklamada; “İlimize bağlı Yusufeli ilçemizin Dereiçi Köyü’ndeyiz.

Öncelikle bugün burada meydana gelen yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gerçekleşen bu üzücü olayda tek tesellimiz herhangi bir can kaybının yaşanmaması.

Yangın saat 17:30 itibariyle kontrol altına alındı. Ancak şiddetli lodos var. Rüzgâr ters yönde esiyor. Bu nedenle tehlike geçmiş değil. Tüm ekiplerimiz vatandaşlarımızın can güvenliğini ön planda tutarak müdahaleye devam ediyor. Alevlere yakın hanelerde yaşayan vatandaşlarımız tedbir amaçlı tahliye edildi. İlk incelemelere göre 35 binada bulunan 60’a yakın ev yandı.
3 hayvan ise telef oldu. Bir yandan da burada oluşan mağduriyetleri gidermeye yönelik tüm çalışmalarımız titizlikle devam ediyor.

Şu an itibariyle 1 milyon TL lik yardım ödeneği, çadırlar ve ihtiyaç halinde konteynırlar hazır edildi. Ayrıca yangından etkilenen vatandaşlarımızın konaklayacakları yerler de hazır edildi. Buradan Yusufeli Kaymakamlığımıza geçip saat 20:00 gibi orada ilgili tüm kurum amirlerinin katılımıyla bir koordinasyon toplantısı gerçekleştireceğiz.
Devletimizin tüm imkanlarıyla her zaman yanlarındayız.Tüm vatandaşlarımıza tekrardan geçmiş olsun” dedi.
Emojiye tıkla - Yorum yap - Paylaş
Bu içeriği Sosyal Ortamda Paylaş

Bu haberi okuyanlar aşağıdakileri de okudu



ARTVİN YUSUFELİ'DE YANGIN 🔥
Karadeniz haberleri
ARTVİN YUSUFELİ'DE YANGIN 🔥

Artvin Yusufeli Dereiçi (hermut) köyünde çıkan yangının kontrol altına alınması için tüm kurumlar seferber olmuş durumda

RİZE'DE YANGIN: 7 EV KULLANILMAZ HALE GELDİ
Karadeniz haberleri
RİZE'DE YANGIN: 7 EV KULLANILMAZ HALE GELDİ

Rize'nin İkizdere ilçesinde çıkan yangında 7 ev yanarak kullanılamaz hale geldi.

Artvin'de 6 ev yandı 1 ölü, 1 kayıp var
Karadeniz haberleri
Artvin'de 6 ev yandı 1 ölü, 1 kayıp var

Artvin'in Şavşat ilçesi Taşköprü köyüne bağlı Cami Mahallesi'nde, 6 ev ile 3 samanlığın yandığı yangında yaşamını yitiren Mehmet Mustafa Kaya'nın kayıp olan eşi Esmer Kaya'yı

ÇAYELİ YANGIN HABERİ
Karadeniz haberleri
ÇAYELİ YANGIN HABERİ

Rize’nin Çayeli ilçesinde çıkan yangına çevre belediyeler ve Rize-Artvin Havalimanı’ndan gelen DHMİ’ye ait ekipler tarafından müdahale edildi.

Artvin Yusufeli'de yangın bir nahalleyi yok etti
Haber
Artvin Yusufeli'de yangın bir nahalleyi yok etti

Yusufeli'nde ahşap evde çıkan yangın, diğer evlere sıçradı

TUNCA (DUTXE) BELDESİNDE YANGIN! MUHTAR YARDIM İSTEDİ
Ardeşen (At'aşeni)
TUNCA (DUTXE) BELDESİNDE YANGIN! MUHTAR YARDIM İSTEDİ

Karadeniz'de bir süredir devam eden yangınlara bugün yeni bir taneis eklendi. Rize Ardeşen ilçesi Tunca Beldesinde akşam saatlerinde çıkan yangın gece boyu söndürülemedi.

Gişiş yap yada ücretsiz üye ol

İçerik Takvimi

Rize nöbetçi eczaneleri
HANGİ BELEDİYEYİ DAHA BAŞARILI BULUYORSUNUZ?