Karadeniz haberleri

BOLONLA UZAYA ÇAY YOLLAYACAKLAR

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul'da düzenlenecek 12’nci Rize Günleri'nde helyum balonuyla uzaya çay gönderme denemesi yapılacak.


RİDEF tarafından Rize Valiliği himayesinde İstanbul Yenikapı'da, 25-29 Mayıs tarihleri arasında 12'nci Rize Günleri düzenlenecek. ‘7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla düzenlenecek etkinliklerde kentin başta çayı, doğası, lezzetleri ve vizyon yatırımları tanıtılacak.

5 gün sürecek etkinliklerde tarihi, akademik ve kültürel çalışmaların yanı sıra tescilli ve tescil aşamasındaki lezzetlerle, Rize tüm yönleri ile İstanbul’a taşınacak.
 
Rize Günleri'nde uzaya çay gönderme etkinliği gerçekleştirilecek. Platforma yerleştirilen çay paketleri 2 metre çapındaki helyum dolu balonla üzerinde GPS cihazı takılarak uzaya doğru gönderilecek. Gökyüzüne doğru çıktıktan sonra stratosfer tabakasında patlaması beklenen balona bağlı platform çaylarla birlikte paraşütle tekrar yeryüzüne inecek. Çay dolu platformun nereye düşeceği ise cihazla takip edilecek.
 
RİDEF Genel Başkanı Hasan Başça, "Rize’yi görmeyenler, Rize’de doğmayanlar, İstanbul’da doğmuş büyümüş Rize’nin tarihini, coğrafyasını bilmeyen tanımayan insanlar var. Onlara Rize‘yi tanıtmak istiyoruz. Küçük bir Rize’yi İstanbul’a taşımış olacağız" dedi.
Emojiye tıkla - Yorum yap - Paylaş
Bu içeriği Sosyal Ortamda Paylaş

Bu haberi okuyanlar aşağıdakileri de okudu



İSTANBUL RİZE GÜNLERİ BAŞLIYOR
Kültür / Sanat
İSTANBUL RİZE GÜNLERİ BAŞLIYOR

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından 25-29 Mayıs 2022 tarihlerinde İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda yapılacak 12’inci Rize Günleri için geri sayım başladı. Kaynak:

NASA'da Görev Yapan Rize/Ardeşen'li Laz Mühendis Behçet AÇIKMEŞE
Genel
NASA'da Görev Yapan Rize/Ardeşen'li Laz Mühendis Behçet AÇIKMEŞE

Mars'a giden NASA aracına Laz'ın eli de değdi Uzay aracının güdüm sistemini tasarlayan Rizeli bilim adamı Açıkmeşe, 2014'te uzaya çıkacak olan araç için çalışıyor

Rizelilerden Türkçe, Lazca, Kürtçe ve İngilizce 'çay içme' daveti.
Kültür / Sanat
Rizelilerden Türkçe, Lazca, Kürtçe ve İngilizce 'çay içme' daveti.

İstanbul Feshane'de 26-29 Mart 2015 tarihlerinde yapılacak 8. Rize Tanıtım Günleri için Lazca Türkçe ve Kürtçe afiş hazırlandı.

Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali (2022-48.)
Artvin Arhavi (Ark'abi)
Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali (2022-48.)

Arhavi Belediyesi Bu yıl 48. Düzenlenecek Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali'ne Hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda pandemi nedeni ile yaım asırdır yapılan Arhavi Kültür

RİZE'DE 5 GÜN BOYUNCA  YASAKLAMA HABERİ
Karadeniz haberleri
RİZE'DE 5 GÜN BOYUNCA YASAKLAMA HABERİ

Rize'de 5 günlük süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklandığı belirtildi.

ARDEŞEN BELEDİYESİNDEN ÜCRETSİZ 'KÜLTÜR  GEZİLERİ'
Ardeşen (At'aşeni)
ARDEŞEN BELEDİYESİNDEN ÜCRETSİZ 'KÜLTÜR GEZİLERİ'

Ardeşen Belediyesi tarafından düzenlenen halkla ilişkiler beyaz masa uygulaması olan beyaz geziler kapsamında Ardeşen'de ikametgah eden gençlerimizin tarihi kültürel ve doğal

Gişiş yap yada ücretsiz üye ol

İçerik Takvimi

Rize nöbetçi eczaneleri
HANGİ BELEDİYEYİ DAHA BAŞARILI BULUYORSUNUZ?