Videolar

ERCÜMENT ŞAHİN ÇERVATOĞLU İLE SÖYLEŞİ

Rize Fındıklı belediye başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu Lazca TV’nin sorularını yanıtladı.
  31 Mart yerel seçimlerde CHP’den Fındıklı belediye başkanı seçilen Çervatoğlu Lazca TV kanalından Ramazan Kosanoğlu’nun sorularını yanıtladı.



Lazca söyleşi yaptı
Fındıklı belediye başkanı ilkokulu Fındıklı’da okuduğunu söyleyen Çervatoğlu Türkçeyi de okul sıralarında öğrendiğini söyledi.

Lazca büyüsün
Lazcanın bilimsel bir birikinin olamadığına vurgu yapan Çervatoğlu Lazcanın büyümesine ilişkin sözler sarf etti. Eskiden ninelerimiz/dedelerimiz Lazca konuşuyorlardı. Bu iyi bir şeydir, kötü bir şey değildir ki dedi. Bizim buralarda Lazca öğretmen öcü gibi görüldü, konuşmak bile ayıp sayıldı dedi.

Evirmemiz lazım
Varlığımızı cumhuriyete borçluyuz.


YER İSİMLERİ İADE İSTEĞİNİ NORMAL KARŞILARI
Hiç düşünmedim ama insanlar bunu istiyorlarsa, yaşatmak istiyorlarsa destek veririm, katkı sunarım. Benim yeğenimin adı şana.

BU ÜLKEYİ BEN HERKES KADAR SEVİYORUM
Ben Fındıklı’yı kimseden daha çok sevmiyorum, kimse de benden daha çok sevmiyor. Böyle bakıyorum. Bu sevgi, bu vatan sevgisi ithal edilmez. İnsan doğduğu yeri en güzel olarak algılarım. İlçeme bazında ilçem derim. Bunlar ne bölücülük ne başka bir şey. Hem coğrafi hem kültürel hem siyasal bir parça vurgusu yaptı.

HES VE DERELER
Dereler bizim yaşam alanlarımız. Bizim kadınlarımız, analarımız o derede yüzmeseler bile sesini duymasalar yaşayamazlar. Dereler mutlaka akmalı. Çağlaya-çağlaya akmalı.
Yeşil yolla, ıslah politikaları ile, neyin ıslahı yapılıyor anlamış değilim. Biz kendi beynimizi ıslah edelim.  
Yaşam alanlarımızın talan edilmesine karşı durmamız gerekiyor. Bu  çocuklarımıza borcumuzdur. Fırtına vadisi, Çağlayan vadisi sadece bizim değil ki! Bir çok insan dışarıdan geliyor. Yeşili ile doğası ile 3 gün burada geçirmesi onun da hakkı. Dereler mutlaka özür özgür akmalı. Güneş enerjisine teşvik edilsin.

EğitiMeci
Seçim sürecinde biz sadece bir bildiri yayımladık. Fındıklı’da bir meçimiz var, adımız soyadımız Fındıklı  dedik. Meci kültürü toplumsal paylaşım, dayanışma, kollektiv üretimin parçasıdır. Tamamen gönüllük esası ile yapılıyor, kimse ücret almıyor.  Sadece masrafları belediye karşılıyor.   5 hafta boyunca kendi anadilleri olan Lazcayı da öğrenebilir.
Drama, müzik aletleri,  tarım atölyesi, tiyatro gelişimini katkı sunabilecek isek ne mutlu bize.


ANADİLDE KREŞ
Kreşelirimiz var İngilizcesi hatta Lazcası bile  neden olmasın. Bir dil bir insan. Eğitim Meci’de bölgesel dayanışma ile cumhuriyet değerlerine saygılı, aydın, saygılı, yurtseverleri yetiştirmek, buraa da çok değil öğretmek

HEMŞİNLİLER
 Bu kadim topraklar çok kültürlü topraklar ve çok farklı topluluklar yaşıyor, Farklı ırklar, halklar yaşıyor. Bunlar Hemşin, Çamlıhemşin, Pazar baktığınız zaman burada Hemşinliler var, Lazlar var. Hopa’da dil devreye giriyor Hemşince. Çok kültürlü kardeşlik. Evlilikler var. Bir kaynaşma söz konusu. Hemşincenin yaşaması isterim.


SEÇİMLERİ VE EKREM İMAMOĞLU
Eleştiri insanı geliştir. Eleştiri başımın tacıdır ama eleştiriyi geçen iftiralara maruz kaldık. Ekrem beye de… O iftiralara İstanbul'da da Fındıklıda da en güzel cevabı halk sandıkta vermiş oldu İmamoğlu ile görüştük. Fındıklı festivaline davet etmeyi davet etmeyi düşünüyoruz. İmamoğlu’nu en kısa sürede Karadenize, Fındıklı’ya sizin aracılığınızda davet ediyoruz, bekliyoruz.


MAKAM KOLTUĞU, ARACI, BELEDİYE KAPISI VE RANDEVU YOK
Belediyeye her isteyen her istediği zaman gelebilir. Kapımız yok, aracımız yok, makam koltuğumuz yok. Şeffaflık vurgusu yaptı.
Emojiye tıkla - Yorum yap - Paylaş
Bu içeriği Sosyal Ortamda Paylaş

Bu haberi okuyanlar aşağıdakileri de okudu



RİZE'NİN İLK ÇÖP ARITMA TESİSİ HİZMETE GİRDİ
Rize Fındıklı (Vi3'e)
RİZE'NİN İLK ÇÖP ARITMA TESİSİ HİZMETE GİRDİ

Fındıklı Belediye başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, belediyenin kendi imkânlarıyla Rize’nin ilk çöp arıtma tesisini yaptı Rize’nin Fındıklı ilçesinde çöp arıtma tesisi belediye

TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI MAÇOĞLU RİZE FINDIKLI BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ
Rize Fındıklı (Vi3'e)
TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI MAÇOĞLU RİZE FINDIKLI BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Rize'nin FındıklıBelediyesini zirat etti. Fındıklı belediyesi başkanı E. Şahin Çervatoğlu'nun Tunceli Belediyesini ziyaret etmişti.

RİZE FINDIKLI BELEDİYE BAŞKANI TEBRİK ÇİÇEKLERİNİ SATTI
Rize Fındıklı (Vi3'e)
RİZE FINDIKLI BELEDİYE BAŞKANI TEBRİK ÇİÇEKLERİNİ SATTI

BELEDİYE BAŞKANI TEBRİK ÇİÇEKLERİNİ SATTI

FINDIKLI BELEDİYE BAŞKANI ÇERVATOĞLU GAMZE PALA CİNAYETİ HAKKINDA KONUŞUYOR
Rize Fındıklı (Vi3'e)
FINDIKLI BELEDİYE BAŞKANI ÇERVATOĞLU GAMZE PALA CİNAYETİ HAKKINDA KONUŞUYOR

FINDIKLI BELEDİYE BAŞKANI ÇERVATOĞLU GAMZE PALA CİNAYETİ MEDYASCOPE'DA KONUŞTU

Laz Edebiyatı Üzerine Lazca  Konuşma
Videolar
Laz Edebiyatı Üzerine Lazca Konuşma

Lazca.org editörü Ramazan Kosanoğlu Lazca söyleşiler dizisinde bu kez Rize Fındıklı ilçesi Sulak köyünde yaşayan Yaşar Çervatoğlu ile Laz dilinde söyleşi gerçekleştirdi.

1 Mayıs Rize Fındıklı'da Coşku ile Kutlandı, Belediye başkanı Lazca Pankart yayımladı
Rize Fındıklı (Vi3'e)
1 Mayıs Rize Fındıklı'da Coşku ile Kutlandı, Belediye başkanı Lazca Pankart yayımladı

Rize Fındıklı belediye başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu'dan Lazca 1 Mayıs Mesajı

Gişiş yap yada ücretsiz üye ol

İçerik Takvimi

Rize nöbetçi eczaneleri
HANGİ BELEDİYEYİ DAHA BAŞARILI BULUYORSUNUZ?