Artvin Arhavi (Ark'abi) / Artvin Hopa (Xop'e)

ARTVİN'DE FOTO KAPANA YAKALANAN HAYVANLAR SİZİ ŞAŞIRTACAK

Karadeniz'in doğası ile ünlü Artvin, yaban hayatı zenginliği ile de dikkati çekiyor. Bölgenin yaban hayatı zenginliğini keşfetmek, korumak ve devamlılığını sağlamak amacıyla değişik noktalara konulan foto kapanlara yansıyan görüntüler, bilim insanlarınca inceleniyor.

Artvin'de foto kapana yakalandılar!
Bölgenin yaban hayatı zenginliğini keşfetmek, korumak ve devamlılığını sağlamak amacıyla değişik noktalara konulan foto kapanlara yansıyan görüntüler, bilim insanlarınca inceleniyor.

Memeli türlerden bozayı, vaşak, çakal, tilki, kurt, yaban domuzu, karaca, yaban keçisi, porsuk, sansar, tavşan, kirpi ve sincap gibi hayvanların görüntülendiği foto kapanlar sayesinde kaçak avcılıkla etkin şekilde mücadele ediliyor.


Artvin'de fotokapana yakalandılar!
"Yükselti hem bitki hem de hayvan çeşitliliğini zengin kılıyor"

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Orman Entomolojisi ve Koruma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Temel Göktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 yıldır bölgede yaban hayatı ve böcekler konusunda çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Artvin'in bozulmamış doğasının yaban hayatı açısından çok büyük önem arz ettiğini vurgulayan Göktürk, "Artvin oldukça zengin popülasyon çeşitliliğine ve yoğunluğuna, hatta Avrupa'daki ülkelerin bazılarından daha fazla miktarda hayvan çeşitliliğine sahip." dedi.

Artvin'de foto kapana yakalandılar!
Göktürk, Türkiye geneli ile kıyaslandığında 160 tür memeli hayvan grubunun yaklaşık 62 türünün bu coğrafyada yaşadığını anlatarak, "Bunun yanı sıra Türkiye'deki 426 kuş türünün 180'inden fazlası Artvin göç yolunu kullanıyor, 80'e yakını da yine şehrimizde konaklıyor. Yani yaklaşık 226 kuş türü şu anda Artvin'de var." diye konuştu.

Artvin'de foto kapana yakalandılar!
Türkiye'nin iki yaşamlılar ve sürüngenler grubunda 120'ye yakın tür çeşitliliğine sahip olduğunu anımsatan Göktürk, bunun da 35'inin Artvin'de tespit edildiğine dikkati çekti.

Artvin'de foto kapana yakalandılar!
Göktürk, omurgasız hayvan türlerinde ise bölgenin bine yakın böcek türüne ev sahipliği yaptığının altını çizerek, bunların 246'sını kelebek türlerinin oluşturduğunu söyledi.


Emojiye tıkla - Yorum yap - Paylaş
Bu içeriği Sosyal Ortamda Paylaş

Bu haberi okuyanlar aşağıdakileri de okudu



ANADOLU PARSI ARTVİN'DE GÖRÜNTÜLENDİ  ŞİMDİ AİLESİ ARAŞTIRILIYOR
yasam saglik
ANADOLU PARSI ARTVİN'DE GÖRÜNTÜLENDİ ŞİMDİ AİLESİ ARAŞTIRILIYOR

ANADOLU PARSI ARTVİN''DE GÖRÜNTÜLENDİ ŞİMDİ AİLESİ ARAŞTIRILIYOR

Lazca Hayvan İsimleri
Lazca
Lazca Hayvan İsimleri

HAYVANLARIN LAZCASI Lazcada kullanılan hayvanların isimlerini bu konu altında topladık.At/n3'xenı Ateş böceği=Map'azule Balık/ç'xomi Kurbağa=mcavabu

DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ' NDEKİ BAHÇELERİN DÜŞMANI: KELEBEK !
Merve Alçiçek
DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ' NDEKİ BAHÇELERİN DÜŞMANI: KELEBEK !

Doğu Karadeniz Bölgesi' nde tarımsal ürünler açısından ciddi tehdit oluşturan ve katil kelebek adıyla anılan Ricania simulans' a dair araştırma ve çalışmalar sürüyor. Bölgede

Laz Kültürü Yaşatma Şenliği
Lazlar
Laz Kültürü Yaşatma Şenliği

Bursa’nın gemlik ilçesinde yaşayan Karadenizli vatandaşların buluştuğu şenlikte renkli görüntüler yaşandı. Gemlik Belediyesi’nin Şükriye Mahallesi Muhtarlığı ve Laz Kültürü

Arhavi'de yavru ayıyı katleden Tanju Ç.gözaltına alındı
Artvin Arhavi (Ark'abi)
Arhavi'de yavru ayıyı katleden Tanju Ç.gözaltına alındı

Artvin'in Arhavi ilçesinde yavru ayıyı tüfekle vurup üstüne köpekleri salan Tanju Ç. isimli kişi tepkiler üzerine gözaltına alındı.

YENİ BİR FINDIK ZARARLISI ORTAYA ÇIKTI
Artvin Arhavi (Ark'abi)
YENİ BİR FINDIK ZARARLISI ORTAYA ÇIKTI

KAHVERENGİ KOKARCA (Halyomorpha Halys) "Arhavi' de özellikle fındık bahçelerinde zarar gösteren, geçtiğimiz yıl yoğun bir populasyona ulaşan tarım zararlısı ile ilgili toplantı

Gişiş yap yada ücretsiz üye ol

İçerik Takvimi

İlginizi Çekebilir

img
RİZE'DE ZİNCİRLEME KAZA
25-04-2022, 16:15
img
ÇAY ÜRETİCİSİ DERTLİ
27-04-2022, 19:07
Rize nöbetçi eczaneleri
HANGİ BELEDİYEYİ DAHA BAŞARILI BULUYORSUNUZ?